Om Maaji Nuan!

Hvert år afholdes et af verdens største gratis idrætsarrangementer i Grønland. I Nuuk er arrangementet kendt som ‘Maaji Nuan!’ – flere andre byer har også et lignende arrangement, hvor de, ligesom i Nuuk, tilbyder gratis aktiviteter til alle byens borgere.

Konceptet
Maaji Nuan! betyder ‘dejlig maj’ på grønlandsk og det er bestemt en dejlig måned. Maaji Nuan! fokuserer på at styrke sammenholdet mellem byens borgere.
I Nuuk kommer dette til udtryk ved at alle idrætsforeninger åbner dørene op for byens borgere hvert år i maj måned og der bliver arrangeret over 100 forskellige aktiviteter. Aktiviteterne er mange og mangfoldige og rummer alt fra løb på landingsbanen i lufthavnen, gratis fitnesstræning, triathlon til fodbold for hjemløse og træning i traditionel grønlands polka.
Aktiviteterne bliver dels arrangeret af Maaji Nuan! som er en frivillig organisation og dels af byens mange virksomheder og frivillige enkeltpersoner.
Alle aktiviteter er gratis for Nuuks indbyggere, idet det bliver afholdt med tilskud fra kommunen samt andre lokale sponsorer, der har et ønske om at fremme sammenholdet og at sætte byens borgere i bevægelse.

Historien bag Maaji Nuan!
Konceptet startede som Gør Maj Sund, med Morten Jørgen Heilmann som initiativtager omkring år 2007. Senere blev navnet ændret og der kom nogle nye kræfter ind i projektet, men idéen med at skabe større sammenhold ved at lave fælles gratis aktiviteter er stadig den samme.
I 2015 blev fodboldforeningen B-67 projektleder for konceptet. Dette kom til udtryk ved, at der også kom fokus på 3 andre grupper af samfundet: de ældre, de handicappede og de hjemløse.  Maaji Nuan! er derfor et koncept der når alle. Lige fra super-motionisten til den ældre del af befolkningen, der også ønsker at opleve sammenholdet i byen og samtidig have en mere aktiv livsstil.

Tag del i festen
Har du lyst til at være med? Hvis du har en idé til en aktivitet, gerne vil sponsorere os eller lignende, skal du være velkommen til at kontakte os!
Gå også gerne ind på Facebook og like os, så du kan følge med i hvor langt vi er nået med planlægningen, samt hvilke aktiviteter du kan være med til i maj.
Vi sørger naturligvis for at reklamere for vores sponsorater. Logo vil optræde i programmet, som udkommer på vores facebookside der har ca. 1.700 følgere (se https://www.facebook.com/AktiverMaj), i Nuuk Ugeavis, som bliver husstandsomdelt, på vores hjemmeside (www.maajinuan.gl) og herudover bliver programmet også sat op på alle byens opslagstavler og på busstoppesteder.